Doe mee!

  • (Online) Meeting

Om onze tussenkomst in het parlement voor te bereiden organiseren we grondwetgevende volksvergaderingen. We zullen democratisch beslissen wie wat gaat zeggen in naam van de burgers.  We beginnen nu al met online meetings. Eens de lockdown voorbij is ook in uw gemeente, stad of buurt. We gaan terug de straat op. Zeker weten! Wil je een meeting organiseren online of in je buurt? Laat het ons weten: info@art39bis.be

  • Haal mee handtekeningen op!

Download hier de lijst om handtekeningen op te halen!

Ken je mensen die willen tekenen? Je kan hierboven het petitieformulier downloaden en laten tekenen. Het maakt niet uit als je er niet veel hebt, zelfs vier of vijf van heel veel mensen, maakt het verschil! Let erop dat de gegevens leesbaar zijn!

Verzoekschriften terug naar:
Raf Verbeke  Spijkstraat 149  9040 Gent
of Theo Mewis  24 Rue Déthystraat  1060 Brussel

(Of teken het verzoekschrift met je e-ID, meer info daarover vind je hier)

  • Leg de eed af!

130 jaar geleden zwoeren 100.000 mensen in het Park van Sint-Gillis in Brussel de ”Eed van Sint-Gillis”. Een plechtige Eed om plaats te maken voor de armen en de burgers en niet te rusten tot het algemeen stemrecht mogelijk gemaakt werd. Vandaag zijn we in lockdown en moeten we creatief zijn. Maak een filmpje van jezelf waarin je de eed aflegt om niet te rusten tot de grondwet gedeblokkeerd wordt en deel dit samen met www.art39bis.be op sociale media.

Alvast wat inspiratie voor de eed:
“Deze regering en de Europese instellingen hebben nu met volmachten de grondwet geblokkeerd. Ik wijs hierbij het parlement op onze grondrechten, te beginnen met artikel 39bis om het Referendum op Initiatief van de Burger mogelijk te maken. Ik teken het verzoekschrift aan het parlement. Deblokkeer de grondwet!”

Maak een filmpje waarin je jouw eed aflegt en stuur het ons op: info@art39bis.be